U17: Nem sok kellett volna a bravúros pontmentéshez

Pedig rászolgáltunk a döntetlenre

Nyíregyházán lépett pályára U17-es csapatunk a regionális kiemelt bajnokság 24. fordulójában. A találkozót – ami a tabellán elfoglalt pozíciókat illeti – a mieink várták jobb helyzetben, hiszen az ötödik pozícióból vágtunk neki az alsóházban tanyázó FILO SE elleni meccsnek.

Az összecsapás elején azonban beragadt a gépezetünk, a nyírségi csapat a 16. és a 18. percben két gyors gólt szerzett, majd a 39. percben már három volt az előnyük. Doktor Ádám lélektanilag fontos gólt szerzett még a szünet előtt, majd a fordulást követően Zábrádi Benjámin is betalált, így rögtön visszajöttünk a meccsbe. A sok helyzet ellenére azonban egyenlíteni nem sikerült, így 3 –2-es vereséggel búcsúztunk Nyíregyházáról. Csapatunk számára a Szolnok elleni derbi és a sereghajtó Miskolc elleni két találkozó van hátra az idei bajnokságból.

Pap Szabolcs vezetőedző értékelése: – Úgy utaztunk el a nyíregyházi csapathoz, hogy szerettünk volna visszavágni az őszi vereségért. Sajnos a mérkőzés képe kísértetiesen a kecskeméti találkozót idézte. A meccs első negyedórájában keresték a fogást a felek egymáson, majd egy kontra után betalált a hazai csapat. Sajnos ezután sem tudtunk felpörögni és egy előre vágott labdából a védelmünk hathatós közreműködésével duplázta meg előnyét a nyírségi alakulat. Ezután egy gyors gólváltás következett, mi szabadrúgásból Doktor Ádám révén, ellenfelünk pedig akcióból volt eredményes. Így 3–1-es állással fordultunk a második félidőre, ahol egy tökéletes kezdéssel két perc alatt sikerült Zábrádi bombagóljával egy gólra csökkenteni a hátrányt. Ezután folytatódott az, ami az első félidőben. Mi próbáltuk játszani a sokpasszos játékunkat, míg az egyre fáradó ellenfelünk hosszú indításokkal próbálkozott. Hiába a mezőnyfölényünk, nem tudtunk egyenlíteni. Kár a mérkőzés első 25 percéért, amikor két gólt ajándékoztunk a hazaiaknak. Eltiltások, betegségek és sérülések miatt több meghatározó játékos is hiányzott a csapatunkból, de összességében így is hiányérzetem van, mert szerintem az egy pontra rászolgáltunk volna. 

FILO SE – Mercedes KLC 3–2 (3–1)

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 24. forduló
2024. május 12.
Nyíregyháza

A KLC összeállítása: Terbe – Kothencz, Czumbil, Barna (Nagy D. 46.), Molnár – Losonczi, Ozsváth, Doktor – Diószegi, Nagy G. (Asztalos 46., Marton 75.), Zábrádi.

Gólszerzők: Koszta Szabolcs (16., 39.), Bocskai Dávid (18.), ill. Doktor Ádám (41.), Zábrádi Benjámin (48.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu