Több U13-as játékosunkat is figyelték a Körzetközponti válogatott kiválasztóján

A szűkített keretben Hagyó Levente bizonyíthatott

Klubunkból ebben a szezonban négy játékos, Papp Levente, Csikai Vendel, Borsos Hunor és Hagyó Levente is részt vett több kör kiválasztóján is, végül a május végi selejtezőbe hárman kerültek be, míg a végső keretben Hagyó Levente kapott helyet. A kiválasztási folyamatról Leventéék edzője, Körmöczi Dominik, illetve klubunk szakmai vezetője, Parti Gyula tájékoztatott:

Körmöczi Dominik vezetőedző beszámolója: – Június 6-án rendezték Cegléden a Tehetségközpontok játékosaiból és a Körzetközpontok játékosaiból kialakított válogatottak döntőjét. Ez a folyamat egész szezont érintette, klubunkból Papp Levente, Csikai Vendel, Borsos Hunor és Hagyó Levente vettek részt több kör kiválasztóján is. A mi régiónk a Közép "A" csoport volt melynek 16+2-es szűk keretébe Borsos Hunor, Csikai Vendel és Hagyó Levente is helyet kapott közel 100 játékos közül. Ők egy tiszaújvárosi selejtezőben vehettek részt május 31-én a Keleti, Dél-keleti, Északi és Közép "B" válogatott keretek ellen. A srácok végig nagyon ügyesen és bátran játszottak, ennek köszönhetően minden meccsen sikerült győzniük. Nagy harc volt a legvégső keretbe kerülésért, mert minden régióban tehetséges játékosok szerepeltek, és ez végül klubunkból Hagyó Leventének sikerült. A ceglédi napon 3 Tehetségközponti válogatott ellen mérkőzhetett meg az országos Körzetközponti válogatott és némi meglepetésre minden mérkőzést sikerült megnyerniük, ráadásul kapott gól nélkül. Levente a védelem tengelyében szerepelt, és több a Magyar Labdarúgó Szövetségből érkező szakember visszajelzése is pozitív volt a játékával kapcsolatban. Klubunk mind a 4 játékosra nagyon büszke, mert ezen alkalmak során a rengeteg kimerítő utazás mellett végig profi hozzáállást és lelkes, bátor játékot mutattak, olykor nekik ismeretlen posztokon is. Ez a sorozat megmutatta, hogy alázatos munkával, kisebb besorolású klubokban is megfelelően lehet fejlődni. Minden szakembert dicséret illet, akik a gyerekeket kiskoruktól kezdve nevelték és terelgették a labdarúgásban, illetve a gyerekek szüleit is, akik a srácok mögött álltak végig és biztosították nekik ezt a lehetőséget!

A szűkített keretben helyet kapó Hagyó Levente, Borsos Hunor és Csikai Vendel:

Parti Gyula szakmai vezető értékelése: – Tiszaújvárosban szerepeltünk nemrégiben kiválasztón, oda három játékosunkat vittük el, azonban egyikük sem a saját posztján játszott, így nem mindenki tudta teljes mértékben megmutatni a benne rejlő tudást. Még talán Hagyó Levente játszott legközelebb ahhoz, amit alapból szokott, középpályásként ezúttal középső védőként szerepeltették, és ezt a feladatot ragyogóan megoldotta. Nem véletlen, hogy elvitték Ceglédre is, ahol a szűkített keretben helyet kapva játszhatott a Körzetközponti válogatottban 3 magasabb szintű, Tehetségközponti válogatott ellen. A KK válogatottak nagyszerűen játszottak, mindhárom meccset megnyerték Hagyó Leventével a soraiban. Játékosunk itt is kiválóan játszott, használta a fejét, ha kellett, keresztezett, ha kellett, kihozta a labdát. Bebizonyosodott, hogy a Körzet Központokban is remek munka folyik! Egyesületünk sokat profitált ebből a kiválasztási folyamatból, ugyanis megismerhették a szakemberek játékosainkat. A válogatottaknál láthatják, hogy jó munkát végez a KLC, el is ismerték a teljesítményünket, és ez büszkeséggel tölt el!   

A képen Hagyó Levente:

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu