Simának indult, végül szoros meccset nyert meg az U17

Berkenyén lépett pályára az együttes

A regionális bajnokság kiemelt csoportjának 23. fordulójában U17-es csapatunk a Dalnoki Jenő LA otthonában lépett pályára. A mieink előrébb állnak a tabellán ellenfelüknél, így a találkozó esélyese a KLC volt. Ennek megfelelően félóra sem telt el a meccsből, már hárommal vezettünk. A harmadik gólunk után gyorsan szépítettek a hazaiak, majd a folytatásban még nagyobb előnyre is szert tehettünk volna. Ez nem így lett, és a második félidőben emberhátrányba is kerültünk. A kapusunk, Bogdán Zalán kapott piros lapot, cserekapusunk nem volt, így Doktor Ádám állt be a kapuba. Még egy gólt kaptunk, de előnyünkből legalább egyet meg tudtunk tartani, így nagyszerű győzelmet szereztünk idegenben.

Pap Szabolcs vezetőedző értékelése: – Kicsit álmosan indult a mérkőzés, de ebből mi ébredtünk fel először és az első 10 perc után sorra alakítottuk ki a helyzeteket, amikből sikerült is egyet gólra váltani. Ezután egy szerencsés öngóllal, majd egy újabb góllal megnyugtató 3-0-ás előnyre tettünk szert, ami akár 5-6 is lehetett volna, ha a ziccereknél jó döntést hozunk a pályán. Ahogy lenni szokott, ilyenkor ellenfelünk az első félóra végén szépített és újra nyílttá tette a mérkőzést. A félidőben arról beszéltünk, hogy még egy gólt kellene szereznünk, ahhoz hogy eldöntsük a meccset a javunkra. Ezzel szemben a 60. percben sajnos emberhátrányba kerültünk egy fegyelmezetlenség miatt, így az utolsó 30 percet 10 emberrel kellett lejátszanunk. Mivel a kapusunkat állították és cserekapusunk nem volt, így egy mezőnyjátékos állt a kapuba. Ezután meglehetősen átalakult a játék képe, ellenfelünk megérezte a lehetőséget és mindent egy lapra feltéve próbált gólokat szerezni, mi pedig kontrákra rendezkedtünk be. A mérkőzés hajrájában sikerült is egy védekezési hiba után batalálnia a dalnokinak, de ezenkívül jól állta a sarat a védelem a kapuban Doktor Ádámmal, így nagy küzdelemben 3-2-re sikerült megnyerni a mérkőzést! Gratulálok a csapatnak és külön Doktor Ádámnak, aki ezúttal kapusként is segítette a csapatot. Dolgozunk tovább céljaink eléréséért.

Dalnoki Jenő LA – Mercedes KLC 2–3 (1–3)

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 23. forduló
Berkenye
2024. május 5.

A KLC összeállítása: Bogdán – Kothencz, Csikós, Czumbil, Kis – Losonczi, Doktor, Ozsváth – Nagy G. (Barna 67.), Nagy D. (Asztalos 60.), Zábrádi (Tóthalmi 80.).

Gólszerzők: Kalmár Patrik Zsombor (29.), Hrabovszky-Machál Teodor (81.), ill. Nagy Gábor (16., 28.), Királyházi Márton (18.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu