Két versenysorozatban is helytálltak az U10-es fiúk

Péntek József vezetőedző évértékelője

A Kölyökliga ezüst csoportjában, azaz az alsóházban a második pozíciót szerezte meg U10-es fiú csapatunk. Erre az eredményre nagyon büszke vagyok, nagyon sok idő és energiaráfordítással sikerült ezt elérnünk a gyerekekkel. Igazából a sorozat számunkra 2023. október 8-án kezdődött a 4 Trainerz-BKV második félidejében mutatott játékkal, előtte még nagyon ismerkedős volt a hangulat az edző és a játékosok között. Ősszel megmutatkoztak azok az erények, amelyekre lehetett építeni, és a tavaszunk – egy mérkőzéstől eltekintve – már fantasztikusra sikerült. Az UTE csapata a mezőny előtt járt egy lépéssel, viszont elmondható, hogy sem ősszel (amikor még kerestük a csapatunkat) és tavasszal sem tudtak legyőzni bennünket. Kimagaslott Szivák gólérzékenysége, Balog és Schober határozott védekező játéka, illetve Papp kapusteljesítménye – értékelte a Kölyökligát a vezetőedző, majd Péntek József a Bozsikra is rátért:

A másik sorozatunk az U11-es Bozsik program volt, ahol igazából egész évben küzdöttünk, hiszen nagyon ritkán tudott megfelelő minőségben segíteni az U11 csapat, mert nekik régiós tornákon kellett helytállniuk. Itt folyamatosan megmérkőzhettek a srácok a KLA-s fiúkkal, illetve a Tiszakécske, SC Hírös-Ép, UFC és Helvécia 2013-as születésű gyerekeivel, akik azért erősebb játékerővel bírtak. Nagyon hasznos tapasztalatokat tudtak gyűjteni a mieink, és ez meg is mutatkozni a Kölyökliga sorozatban. B-sorunkban is vannak lehetőségek, ők inkább a játékosság miatt fociznak, de biztos vagyok benne, hogy kellő türelemmel és sok munkával ők is sikereket tudnak majd elérni.

Péntek József összességében elégedetten értékelte a 2014-es születésű gyerekek fejlődését: – Az egyéni érdekek háttérbe szorultak, csapatként gondolkodnak a gyerekek. Általánosságban elmondható a tudatos védekező játék, egymás kisegítése, a tolódások jól észrevehetők. A támadás felépítések és a támadás befejezések lehetnének tudatosabbak. Sokat fejlődtek a gyerekek, és a játékosok folyamatosan különböző posztokon próbálhatták ki tudásukat. A technikai képzést szem előtt tartva fejleszteni szeretném a labdaérzékelést, átadás-átvételt, cselezést, szerelést, kapura lövést, kisjátékokat és a labdatartás különböző formáit folyamatosan gyakoroltatni szeretném a jövőben is a gyerekkel, ahogy az önbizalmat is növelni bennük. Határozottságban, győzni akarásban többet várnék a játékosoktól. Folyamatosan arra törekszem, hogy újabb és újabb gyerek próbálhassa ki magát mérkőzéseken, játékpercet szerezhessenek, sikerüljön a legjobb posztot megtalálni számukra. Meg kell említeni, hogy azokkal a srácokkal, akikkel az ősszel elkezdtük a közös munkát, azok közül a versenysorozatokban való folyamatos helytállás miatt és/vagy éppen az ebből adódó sikertelenség néhányuknál felnyitotta a szemüket, hogy nem biztos, hogy a labdarúgás lesz az ő sportáguk és többen abbahagyták a futballt, de jelenleg is közel 30 gyermek jár edzésekre. Remélhetőleg minőségben a nyáron érkezik hozzánk erősítés, mert ősszel ennek a korosztálynak a B-szintű Bozsikon kell majd helytállnia.

Az A csapat kerete: Babkovits Gellért, Balog Ádám, Csuka Zoltán, Fazekas Attila, Kasza Benett, Kiss Máté, Kovács Ádám, Meddeb Adel, Marsa Bence, Paksi Levente, Papp Noel, Szivák Richárd, Takács Áron, Válik Marcell. Edző: Péntek József.

A B csapat kerete: Aksoy-Tóth Dávid Szulejmán, Berényi Benett, Holofieiev, Oleksandr „Sasha", Jeney Gergő, Marcsek Márk, Marcsek Milán, Nagy Ákos, Nagy Dominik, Nagy Illés, Oláh Kolen, Riczu-Seres Márk, Strenner Nimród, Vass Dávid, Virág Zsolt. Edző: Magyar István.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu