Gólzáporos rangadót nyert meg az U12

Hétgólos csata

Az U12-es regionális bajnokság alsóházi rájátszásának 7. fordulójában a Nagykátát fogadták Kovács András tanítványai. A mieink a két csapat előző találkozóját idegenben 2-0-ra megnyerték, és most is győztesen hagyták el a pályát, hiszen fordulatos meccsent 4-3-ra diadalmaskodtak.

Csapatunk mérlege 7 forduló után pozitív (4 győzelem, 3 döntetlen), és érdekesség, hogy pár héten belül a második találkozót nyertük meg 4-3-ra (április közepén az ESMTK otthonában is ilyen arányban győztünk.

Kovács András vezetőedző értékelése: – Egy javuló formát mutató Nagykáta volt az ellenfelünk ezen az izgalmas mérkőzésen. Jól kezdtük a meccset, az ellenfél térfelén indítottuk a letámadásainkat, az egyik labdaszerzésből vezetett akcióból sikerült megszerezni a vezetést. Ebben a szakaszban irányítottuk a játékot, lett volna lehetőségünk több gólt is szerezni, de még üres kapura se voltunk képesek betalálni. A futball törvénye hatályba lépett, az ellenfél fordított az eredményen. Nagy erénye a csapatunknak, hogy nem zuhant össze mentálisan, próbálta folytatni a kezdeményező játékát. Hiába próbáltunk támadólag fellépni, több hibát vétettünk összjátékban, védekezésben, és ezeket az agilis nagykátai támadók kihasználták. Nagy erőfeszítések árán – és egy kis szerencsével – kétszer is egyenlíteni tudtunk, majd egy nagyon szépen beadott szöglet után Bernard Máté fejesgóljával sikerült lezárni a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak, a májusi nyárban egy gyengébb játékkal, de nagy akarattal sikerült győztesen elhagyni a pályát.        

Mercedes-Kecskeméti LC – Nagykáta SE 4–3

MLSZ regionális U12 alap Közép A-csoport, alsóház 7. forduló
Kecskemét
2024. május 5.

A KLC összeállítása: Kovács L. – Solymosi, Kunos, Kovács B., Fazekas, Tatár, Keresztesi, Bernard, Cséplő. Csere: Kelemen, Bence, Horváth, Kovács K., Lévai.

Gólszerzőink: Cséplő Zétény, Bence Kornél, Tatár Barnabás, Bernard Máté

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu