Tisztesen helytállt NB I-es ellenfelével szemben csapatunk a női futsal Magyar Kupában

A DVTK volt az ellenfél

Mint ismert, klubunk történetében először indítottunk csapatot a női futsal világában. A bajnokságban az NB II Nyugati-csoportjában szerepelünk (méghozzá eredményesen, 3 forduló után pozitív gólkülönbséggel és 4 ponttal állunk), és a Magyar Kupa küzdelmeiben is jól indítottuk történelmi szezonunkat, hiszen az első fordulóban idegenben győztünk 5-3-ra a Kiskunhalasi Szilády ellen.

A második körben egy igazi nagycsapat, az élvonalbeli Diósgyőr volt az ellenfelünk vasárnap a Katona József Gimnázium Dunszt Ferenc Tornacsarnokában.

A találkozót a miskolciak kezdték jobban, a 3. percben egy eladott labda után megszerezték a vezetést, majd két minutummal később megduplázták azt egy szerencsés találattal. Kétgólos hátrányban sokkal kezdeményezőbben játszottak a mieink, sorra dolgozták ki a helyzeteket. Szaszkó előtt több lehetőség is adódott, Sütő távolról veszélyeztetett, de az ellenfél kapuja előtt leginkább Kis volt főszerepben, aki előbb kapufát lőtt, majd Sütő beadása után kapufát fejelt, illetve egy ízben talán még a büntető is elmaradt, amikor játékosunk a kapussal ütközött. A szünetig viszont nem tudtunk gólt lőni.  

A második felvonás sajnos úgy indult, ahogyan az első, a félidő harmadik percében betalált a DVTK. Ezután megint mi támadtunk többet, Kis révén ismét kapufáig jutottunk, majd Csányi és Jakab helyzeténél is nagyot védett a vendégek kapusa. 7 perccel a vége előtt megint szerencsés gólt ért el a Diósgyőr, ezzel a meccs eldőlt, ám nem adtuk fel, becsülettel támadtunk és a jól megérdemelt gól az utolsó percben össze is jött Csányinak köszönhetően. A DVTK végül 4–1-re nyert és továbbjutott.  

Balla Gábor vezetőedző értékelése: – Ellenfelünk az NB I 4. helyezett csapata. Egyértelműen a DVTK a rutinosabb, és ez ezen a mérkőzésen látszódott is. Amíg mi kidolgoztuk a helyzeteket, ők belőtték, sőt olyan szituációból is betaláltak, ami nem is volt igazi helyzet, de nekik bepattant. A helyzetkihasználással van problémánk, túlságosan körülményesek vagyunk. Ez abból fakad, hogy ez volt csupán az ötödik tétmérkőzésünk. Idővel rutinosabbak és bátrabbak leszünk és bármelyik csapattal felvesszük majd a versenyt.  

Kecskeméti LC – DVTK-Vénusz 1–4 (0–2)

Női futsal Magyar Kupa, 2. forduló
2023. december 3., vasárnap, 10:00
Katona József Gimnázium, Dunszt Ferenc Tornacsarnok

A KLC összeállítása: Illés – Berki-Farkas, Jakab, Csányi, Kis. Cserék: Szaszkó T., Sütő, Pallagi, Farkas, Balogh, Kalaposné Varga.

Gólszerzők: Csányi Bettina (40.), ill. Fukler-Váradi Cintia (3.), Gyarmathy Fanni Ágnes (5., 33.), Molnár Einikő (23.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu