Történelmi győzelem és továbbjutás a MOL Magyar Kupában

Öt gólt lőttünk az FK Szegednek

Szombaton lejátszotta első tétmérkőzését felnőtt csapatunk az új szezonban. Márton Pál tanítványai hazai pályán az FK 1899 SZEGED csapatával találkoztak a MOL Magyar Kupa első fordulójában, és nagyszerű győzelmet arattak.

Már a második percben megvolt a KLC első helyzete a mérkőzésen, Major indult meg veszélyesen az ellenfél kapuja felé, és a tizenhatoson belül csak az utolsó pillanatban érték utol a szegedi védők. A vendégek a 13. percben lőttek először kapura, de Tóth próbálkozása nem okozott gondot kapusunknak, Kormosnak. Egy perccel később aztán már megzörrent a háló és mi szereztünk vezetést. Major kapott kiváló indítást, a támadó kivárta a legjobb ütemet és szépen eltette a kapus mellett a labdát, 1–0. Öt perccel később Fleig közeli lövését védte Kőrösi. A félidő felénél Major lerántása után Pintyi lőhetett szabadrúgást és sistergős kísérletét bravúrral védte a szegedi hálóőr. A 39. perben a KLC megduplázta előnyét – Major játszott össze Varga Mihállyal, előbbi remek kiugratása után utóbbi higgadtan értékesítette a ziccert, 2–0. A játékrész utolsó percében megint Varga került helyzetbe, de ezúttal résen volt Kőrösi.

Major Dávid kezdte meg a gólgyártást

A második félidő már szakaó esőben zajlott, ám ez sem szegte a kecskemétiek kedvét és újabb nagyszerű 45 percet produkáltak. Az újabb hazai gól az 58. percben született, amikor Bessenyei harcolt ki tizenegyest, melyet Varga a kapus bal kezéhez helyezett, 3–0. Pár minutummal később egy szöglet után Terbe ollózó mozdulata nagyon látványosra sikeredett, de a lövés mellé szállt. Húsz perccel a vége előtt Kormos is megvillant a kapuban, Giba ziccerét védte. A 72. percben a KLC-be csereként beálló Fekete cselezgetett befelé, tekerését viszont fogta a kapus. Három perccel később azonban Kőrösi ismét tehetetlen volt, ekkor Varga beadásába ért bele a szegediek rangidős középhátvédje, Magyar, akiről bepattant a negyedik gól, 4–0. A meccs végére a nap is kisütött, így a szurkolók már esernyő nélkül szemlélhették az utolsó találatot. Egy oldali szabadrúgást Kele ívelt be a vendég védelem mögé, Fekete pedig a kimozduló kapus fölött szenzációsan, jobb külsővel átemelte a labdát, 5–0.       

A Kecskeméti LC ezzel történelmi sikert ért el, hiszen először jutott tovább a Magyar Kupában a második fordulóba.

Vezetőedzőnk, Márton Pál így értékelte a találkozót: – A keddi, örkényi edzőmérkőzés után azt gondoltam, egyáltalán nem sült el jól az a túra. Most így visszagondolva mégis azt mondhatom, hogy nagyon jól jött az a találkozó, mert a vereség után rendet tudtunk rakni az öltözőben, felfrissültek a játékosok. A kupameccsre úgy készültünk, hogy mindenképpen tovább akarunk jutni. Előzetesen nem tudtuk pontosan, milyen játékerőt képvisel a Szeged, éppen ezért főleg az elején a biztonságra törekedtünk és elől a gyors játékosainkkal akartunk zavart okozni, ez sikerült. Végig nagyon egységesek voltunk, mindenki odarakta magát és emellett kreatívan futballoztunk. Nagy szó, hogy klubtörténeti sikert ért el ez a fiatal társaság, reméljük, hogy ez a történet folytatódni fog és a bajnokságban is tudjuk ezt kamatoztatni.   

Kecskeméti LC – FK 1899 SZEGED-SZEOL 5–0 (2–0)

MOL Magyar Kupa, első forduló
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves pálya
2023. augusztus 5., szombat, 16:30
Vezette: Horváth János. Asszisztensek: Gordos Árpád Mihály, Ifj. Czakó Tibor.

A KLC összeállítása: Kormos – Fleig (Fekete 56.), Kele, Balázs, Pintyi, Varga M. (Kurucz 76.), Major (Selmeci 56.), Márki, Bessenyei (Szabó D. 76.), Terbe, Schneider (Szabó Sz. 46.).

Gólszerzők: Major (14.), Varga M. (39., 59. – tizenegyesből), Magyar (75. – öngól), Fekete (88.)

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu