Több változás is történt a felnőtt csapatunk keretében

28 fős kerettel vágunk neki a 2023-24-es szezonnak

Ami a távozókat illeti, többen is máshol folytatják pályafutásukat. A KLC oszlopos tagja, az elmúlt időszakban a csapatkapitányi karszalagot is viselő Patvaros Zsolt a Megye I-be feljutó SC Hírös-Éphez szerződött. Kőrös József az FTSI, Tóth András a Fülöpszállás, míg Varga Sándor a Lakitelek csapatát erősíti a továbbiakban.

Természetesen új igazolásokról is be tudunk számolni. Nagy öröm számunkra, hogy a KLC csapatát választotta a 2001-es születésű Katona Gergő, aki Soltvadkertről érkezett. A nagyon rutinos, 29 éves Márki Bence Akasztóról igazolt Kecskemétre. Szintén Akasztóról sikerült elcsábítani a 24 éves Szabó Szabolcsot, valamint a vele egykorú, korábban a Kecelt erősítő Pintyi Rolandot. Az előző évben elindult generációváltási folyamat is folytatódik, hiszen az említett futballisták mellett az eggyel fiatalabb generáció tagjai közül is vannak érkezőink: a 2004-es születésű Telek Vilmos a KTE LA-tól, míg a 2005-ös Fekete András az Újpesttől tért vissza.

A bajnokságnak az alábbi - 28 fős - kerettel állunk neki:

Kapusok: Kormos Dávid, Erdélyi Gábor, Telek Vilmos
Mezőnyjátékosok: Balázs Emil, Bessenyei Rajmond, Csillag Márk, Domokos Nándor, Fleig Áron, Fekete András, Katona Gergő, Kele Álmos, Kovács Dániel, Krisztián Gergő, Kurucz Dávid, Ludvigh Zalán, Major Dávid, Márki Bence, Ónodi Attila, Pintyi Roland, Récsei Péter, Schneider Ákos, Selmeci Márk, Szabó Dominik, Szabó Szabolcs, Szabó Valentin, Terbe Roland, Varga Gergő, Varga Mihály.

A játékosmozgást vezetőedzőnk, Márton Pál így értékelte: – A nyári szünetünk úgy kezdődött, hogy Patvaros Zsolt a Hírös-Éphez, míg Kőrös József – hogy magasabb szinten szerepeljen – a Kiskungélegyházához igazolt. Mindkét játékost megértettük és távozásuk elé nem gördítettünk akadályt. Fél évvel ezelőtt elkezdtünk egy fiatalítási folyamatot. Akkor a szezon közben adott volt a keret, amelyhez felhoztunk fiatalabb játékosokat az utánpótlásból. Ez akkor még kísérlet volt, most viszont már egyértelmű filozófiánkként gondolunk erre. Kollégámmal, Horváth Zoltánnal úgy ítéltük meg, hogy a felnőtt futballba való belépés után nem lehet rögtön a fiatal játékosokra nagy terhet rakni, hiszen ez a mentális fejlődésük szempontjából visszájára is fordulhat. Ezért úgy igazoltunk, hogy kialakítottunk egy tapasztaltabb tengelyt, és mellettük a fiataloknak is megvan a fontos szerepük. Egyelőre sikeresnek mondhatjuk a nyári keretkialakításunkat, hiszen nyugodt a légkör. Pozitív reményekkel tekintünk az őszre.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu