Nagy akarattal és elszántsággal utazunk vasárnap Kiskőrösre

Jön az első tavaszi idegenbeli túra

Február 24-én, szombaton lejátszottuk első mérkőzésünket a tavaszi szezonban. Csapatunk nagyon kemény felkészülési időszakon van túl, így érthető volt részünkről a csalódottság, ugyanis szoros meccsen hazai pályán 1–0-ra kikaptunk a Soltvadkerttől – amely egyébként vezeti a tabellát, tehát a vereség miatt semmi okunk szégyenkezni!

Most vasárnap viszont már idegenben kell bizonyítanunk, Márton Pál tanítványai Kiskőrösre látogatnak. A két csapatnak szinte teljesen ugyanolyan az eddigi mérlege. Mindkét együttes 18 ponttal áll, mindezt 5 győzelemmel, 3 döntetlennel és 7 vereséggel hozták össze. A tabellán azonban mi állunk jobban, köszönhetően annak, hogy jobb a gólkülönbségünk (nekünk –2-es, a kőrösieknek –11-es). 

A Kiskőrös Kalocsán kezdte a tavaszi idényt, ahol 1–1-es döntetlent ért el. Jó előjel számunkra, hogy legutóbbi mérkőzésünket augusztus 19-én idehaza 2–0-ra megnyertük a Kiskőrös ellen. A két csapat a megye I-ben eddig 18 alkalommal találkozott egymással. Ami a mérleget illeti, a KLC 8-szor győzött 6 döntetlen és 3 vereség mellett.

A találkozó vasárnap 14 óra 30 perckor kezdődik a Kiskőrös Sporttelepen.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – A Soltvadkert elleni első tavaszi bajnokin elszenvedett vereség után eleinte visszafogottabb volt a hangulat az öltözőben. Az elmúlt hetekben nagy munkát végeztek el a srácok, de ez sajnos az első meccsen eredményességben nem köszönt vissza. Megnéztük a találkozó felvételét, levontuk a következtetéseket. Már a mérkőzés után is éreztük, de most is megállapíthatom, hogy a játékunkkal nem volt különösebb gond, de az eredmény okozta mentális probléma, úgy is mondhatom, hogy „trauma”, feladatot adott nekünk. A kiskőrösi mérkőzésre viszont összeálltunk, kész arra a csapat, hogy javítsunk és pontokat szerezzünk! Kalocsán jó eredményt ért el ellenfelünk, kiváló csapatról van szó, amely komoly játékossal, egy egykori kecskeméti akadémistával erősödött Szedmák Roland személyében. Olyan futballistáról van szó, akit mi is szívesen sorainkban tudnánk, ha nem azt a filozófiát követnénk, amely alapján dolgozunk, és amely szerint a saját fiataljaink beépítésére fókuszálunk. A Kiskőrös biztosan vissza szeretne vágni nekünk az őszi vereségéért, de nagy akarattal és elszántsággal utazunk ellenfelünkhöz!

Kiskőrösi LC – Kecskeméti LC

Vármegyei I., 17. forduló
2024. március 3., vasárnap, 14:30
Kiskőrös Sporttelep

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu