MOL Magyar Kupa: Rutinos Szeged vár ránk, de a cél a továbbjutás – beharangozó

A találkozó szombaton 16 óra 30 perckor kezdődik

Két év után ismét visszatér a MOL Magyar Kupa 128 csapatos főtáblájára férfi felnőtt csapatunk. Mindezt a tavalyi évi remek szereplésével érdemelték ki a kecskemétiek, hiszen a Megyei Kupában – több párharcot is megnyerve – egészen az elődöntőig meneteltek.

A sorsolás értelmében az első fordulóbeli ellenfelünk az FK 1899 SZEGED-SZEOL lesz. A szegediek szintén a vármegyei első osztályban szerepelnek, és az előző idényben a Csongrád-Csanád Megye I-ben az alapszakaszt a hetedik, az alsóházat a második helyen zárták (Bács megyével ellentétben náluk – mivel csupán 12 csapatos a bajnokság – rájátszást is tartalmaz a bajnokság).  

A szegediek a KLC-hez hasonlóan több héttel ezelőtt megkezdték felkészülésüket az új szezonra. A Tiszasziget elleni, nem zárt kapus edzőmeccsen 3-2-es vereséget szenvedtek, de összecsaptak a Sándorfalvával és a SZEOL U19-es gárdájával is. A legnagyobb nyári igazolásuk Magyar György, akire nagy tapasztalata miatt lehet szüksége a klubnak. A 44 éves játékos Makón, Mórahalmon és Tiszaszigeten is közönségkedvenc volt.

Mondhatni, történelmi lesz az FK 1899 SZEGED számára a szombati mérkőzés, hiszen 2005 óta először hagyja el megyéjét, hogy hivatalos tétmeccset játsszon.

Ami a KLC-t illeti, együttesünk a nyáron folytatta a télen megkezdett utat. Továbbra is fiatal tehetségekre építünk. Ahogyan arról már ITT hírt adtunk, több változás is történt a keretben. Az érkezők közül kiemelhetjük a 29 éves Márki Bencét, akire rangidősként komoly szerep hárul majd a következő idényben.  

Izgatottan várjuk a MOL Magyar Kupa első fordulóját, hiszen a kecskeméti klub történetében is fontos állomás az, hogy ismét főtáblán mutathatja meg magát – mondta az új igazolásunk, Márki Bence. – Tisztességgel felkészültünk az összecsapásra. Egyértelmű célunk, hogy győzzünk, és továbbjussunk. Bár én személy szerint nem annyira ismerem a Szegedet, de az biztos, hogy a saját játékunkra fogunk összpontosítani. A felkészülés az örkényi edzőmeccset leszámítva remekül sikerült. Jó iramú, nagyon fizikális edzéseken vagyunk túl. Remélem, ez a tétmérkőzéseken meg is mutatkozik majd.

Tekintve, hogy jobbára fiatal játékosokból áll a keretünk, és ők még a munka által nincsenek leterhelve, gyakran délelőttönként is tudtunk edzeni – nyilatkozta Márton Pál, a KLC vezetőedzője. – Pont emiatt bízom benne, hogy fizikálisan jól fogjuk bírni az előttünk álló feladatokat. Két felkészülési mérkőzéssel készültünk a kupasorozatra. Előbb a nálunk gyengébb Lakiteleket legyőztük, majd a nálunk erősebb, NB III-as szintű Örkénytől kikaptunk. Utóbbi találkozón a két csapat közti szintkülönbség meglátszott a teljesítményünkön, de így is jó tapasztalatokkal gazdagodtunk. Néztük a Szeged keretét, idősebbek mint mi, a tapasztalat náluk jelentősebb lehet. Mi gyorsasággal, stabilitással próbálunk majd veszélyesek lenni. Ha sikerül levenni a terhet a fiataljainkról, tudnak rendkívül kreatív megoldásokat is produkálni. Szeretnénk, ha lennének a meccsnek olyan periódusai, amikor beszorítjuk ellenfelünket a kapuja elé. Ha tudjuk kompenzálni a Szeged rutinbeli fölényét, bőven lehet esélyünk, és szeretnénk is továbbjutni, hogy sok tapasztalatot gyűjthessünk még a MOL Magyar Kupában. 50-50 százalék esélyt látok mindkét csapat számára a továbbjutásra – mondta Márton Pál.

A mérkőzésre a belépők 500 forintért vásárolhatóak meg, 14 év alatt és 70 év felett ingyenes a belépés. 

Kecskeméti LC – FK 1899 SZEGED-SZEOL

MOL Magyar Kupa, első forduló
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves pálya
2023. augusztus 5., szombat, 16:30
Vezeti: Horváth János. Asszisztensek: Gordos Árpád Mihály, Ifj. Czakó Tibor.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu