Megkezdődik a tavaszi menetelés – hazai pályán nyitunk

Kezdés szombaton 14 órakor

Hosszú időszakot kellett kiböjtölni, de véget ért a téli szünet, és a hétvégén végre folytatódik a vármegyei első osztályú bajnokság. Együttesünk a Soltvadkert ellen fog pályára lépni hazai pályán.

A mieink kemény téli felkészülési időszakon vannak túl, sok-sok edzéssel és több edzőmeccsel. Az előkészületi találkozók összességében jól sikerültek, bár a Kiskunfélegyháza elleni főpróbán vereséget szenvedtünk, de páldául az Örkényt, illetve az Újpest U19-es csapatát is le tudtuk győzni. Az eredmény mellett persze a játék minősége fontosabb volt, ezzel jórészt elégedett volt a szakmai stáb.

Voltak azonban változások az öltözőben, ahogyan arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, öten is távoztak csapatunktól. Fekete András az NB III-as Monorhoz, Halasi Péter a szintén harmadosztályú Dunaújvároshoz igazolt, Szabó Valentin Foktőre ment, míg Varga Mihály és Varga Gergő Ausztriába szerződött. Pótlásukat fiatalokkal oldjuk meg, hosszútávú koncepciónk, hogy minél több játékost juttassunk el minél magasabb szintre.

Ehhez azonban kell a csapat jó szereplése is. Az őszi szezon után a 10. helyen állunk a tabellán, 14 meccs után 5 győzelmet, 3 döntetlent és 6 vereséget számlálunk. Ellenfelünk, a Soltvadkert tízzel több pontot gyűjtött eddig, és a második helyen áll a bajnokságban. A vadkertiek mérlege 8 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség.

A két csapat jó régen, augusztus 13-án találkozott egymással utoljára, akkor a Soltvadkert hazai pályán 2–0-ra győzött. Történetünk során 8 vármegyei első osztályú bajnoki mérkőzést játszottunk eddig a soltvadkerti együttessel, és csak kétszer kaptunk ki. Igaz, ez a két vereség az előző két találkozásunk eredménye. Ezen a rossz sorozaton szeretnénk szombaton javítani. A találkozó 14 órakor kezdődik. 

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Az első tavaszi bajnoki mérkőzésen a Soltvadkert lesz az ellenfelünk. Ellenük mindig érdekes meccset játszunk. Amióta Horváth Zoltán kollégámmal késztjük fel a csapatot, azóta kétszer játszottunk a vadkertiekkel, mindkétszer kikaptunk. Kicsit mumusunknak is érezzük őket. Nagyon jó játékosokból áll a Soltvadkert, egyre stabilabb és jobb játékot játszanak, eredményességük is alátámasztja ezt. Nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk a két vesztes meccs után megszakítani a rossz sorozatunkat a Soltvadkert ellen. Minden klub számára, így nekünk is fontos, hogy győzelemmel kezdjük a tavaszi szezont. Taktikus találkozónak nézünk elébe, minden tiszteletünk a Soltvadkertté, de három pontot szeretnénk szerezni!  

Kecskeméti LC – Soltvadkert TE Soltút

Vármegyei I., 16. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
2024. február 24., 14:00
JV: Bálint Dániel (Burzon Márk, Kiss Márkó)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu