Fantasztikus győzelem Akasztón

Szabó Szabolcs döntött

A 12. fordulóban felnőtt csapatunk az Akasztó otthonában lépett pályára. Nehéz meccs várt ránk, ugyanis az akasztóiak az előző négy hazai mérkőzésüket rendre megnyerték, és ezt a sorozatot mindenképpen folytatni szerették volna. A találkozó krónikájához hozzátartozott, hogy Márki Bence és Szabó Szabolcs a nyáron pont Akasztóról tette át a székhelyét Kecskemétre, így érzelmileg is különleges volt ez az összecsapás mindkét csapat számára.

A találkozó első félidejében rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, azonban hol a hazai kapus, hol a rossz helyzetkihasználás gátolt meg bennünket a gólszerzésben. A fordulást követően az Akasztónak is akadtak helyzetei, de a vezetést éppen az egykori akasztói, Szabó Szabolcs révén mi szereztük meg! Ballábas játékosunk hét perccel azután volt eredményes, hogy csereként pályára lépett. Góljára végül nem jött válasz, így csapatunk 1–0-ra győzött!  

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Ettől a mérkőzéstől azt kaptuk, amit vártunk. Érzelemdús és izgalmas találkozó volt. A hazaiak már a meccs első pillanatától kezdve tudatosították velünk, hogy mindenképpen nyerni szeretnének. Szerencsére ezt tudtuk ellensúlyozni, sőt, az első félidőben annyi helyzetünk volt, hogy szinte meg is nyerhettük volna a találkozót. Sok üres terület nyílt előttünk, gólveszélyesen játszottunk, de a helyzetkihasználásunk rossz volt. A második játékrész elején az Akasztó ránk rontott, többet kellett védekeznünk, majd jöttek a cserék és húsz perc után már újra nálunk volt az irányítás. Még akkor is, ha többet volt a labda a hazaiaknál, de mégis úgy érzem, kontrolláltuk a mérkőzést, és jogosan szereztünk vezetést. A gól után még több kontratámadásunk volt, könnyedén meglőhettük volna a másodikat is, de hiába pattogott háromszor is a gólvonalon a labda, átjuttatni azt többször már nem tudtuk. Kapusunknak csupán egy bravúrt kellett bemutatnia. Úgy gondolom, megérdemelten győztünk. A sikert a csapategységünknek köszönhetjük! A srácok sokat küzdenek egymásért, a szakmai stáb kéréseit maximálisan betartják, és nagyon jó úton járunk!  

Akasztó FC – Kecskeméti LC 0–1 (0–0)

Vármegyei I. 12. forduló
2023. október 29., vasárnap, 13:30
Akasztó Sporttelep
JV: Stefánovits Gábor István (Tóth Sándor, Tóth Dániel)

A KLC összeállítása: Halasi – Katona G., Récsei, Pintyi, Varga M. (Kurucz 89.), Fekete (Szabó Sz. 69.), Major (Szabó V. 65.), Selmeci (Kele 76.), Márki, Bessenyei (Varga G. 93.), Terbe.

Gólszerző: Szabó Szabolcs (76.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu