Elvitte a Soltvadkert a pontokat

Csupán lesgólig jutottunk

Szombaton kora délután a Soltvadkert látogatott a Széktói Stadion műfüvesére, ahol felnőtt csapatunk lejátszotta első mérkőzését a tavaszi szezonban. A mieink a 10., a vadkertiek a 2. helyről vágtak neki a téli szünet után a bajnokság folytatásának. Ha a tabellán elfoglalt helyezésből indulunk ki, illetve abból, hogy a két csapat legutóbbi két találkozóját kapott gól nélkül nyerte meg a Soltvadkert, akkor kijelenthetjük, hogy melyik együttes volt a meccs esélyese.  

Ennek ellenére jól kezdtük a találkozót, az első félidőben több helyzetet is kidolgoztunk. Egy alkalommal a soltvadkerti kapuba is bekerült a labda, ám leshelyzet miatt nem szereztük meg a vezetést. A vadkertieknek is volt helyzete, de a szünetben gólnélküli állással mehettek öltözőbe a felek.

A fordulást követően folytatódott a taktikai csata, hol egyik, hol másik csapat próbált a másik fölé kerekedni. Mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, és a mindent eldöntő találatot bő negyedórával a vége előtt a vendégek játékosa, Farkas Béla szerezte.

Vereséggel nyitottuk tehát a tavaszi szezont, de szégyenkezni nem szabad, játékban felvettük a kesztyűt dobogós ellenfelünkkel. Együttesünk legközelebb március 3-án Kiskőrösön lép pályára.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Sajnos továbbra is mumusunk a Soltvadkert, immáron zsinórban harmadik alkalommal nem tudtunk ellenük pontot szerezni. A vadkeritek jól erősítettek, kész játékosokkal tették jobbá együttesüket, amely még jobb csapatképet mutatott, mint ősszel. A meccs meglátásom szerint kiegyenlített volt. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, lesgólunk is volt. Ellenfelünknek is volt több lehetősége, de a Halasit helyettesítő Kormos több ízben bravúrral védett. A második félidőt leginkább mezőnyjáték jellemezte, a kapu előtt a csapatok nem hoztak jó döntéseket, kivéve a Soltvadkert egyszer, amely végül győzelmet is ért számukra. Ikszes, illetve maximum egygólos mérkőzés volt, amelyből most a Soltvadkert jött ki jobban. Nem volt rossz a teljesítményük, de az eredmény miatt nem lehetek elégedett. Nem dőlünk a kardunkba, amit láttunk, abból tudunk építkezni és jövő héten pontokért utazunk Kiskőrösre.  

Kecskeméti LC – Soltvadkert TE Soltút 0–1 (0–0)

Vármegyei I., 16. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
2024. február 24., 14:00
JV: Bálint Dániel (Burzon Márk, Kiss Márkó)

A KLC összeállítása: Kormos – Fleig, Pintyi, Szabó Sz. (Balázs 65.), Major (Récsei 13.), Selmeci, Kele (Katona 65.), Márki, Bessenyei (Ónodi 84.), Terbe, Schneider.

Gólszerző: Farkas Béla (74.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu