Büntetőkkel jutottunk tovább a kupában

Hibátlanul lőttük a tizenegyeseket.

Vasárnap Kalocsán játszotta első tétmeccsét egyesületünk megye I-es csapata, a tét a továbbjutás volt a Magyar Kupa első fordulójában. A mérkőzés nem dőlt el a 90 perc során, így büntetők következtek, mely során a mieink voltak higgadtabbak.

Az "orosz rulettet" mi vettük sikerrel a végén

Az első félidő csak lehetőségeket hozott, de a csapatok nem tudtak gólt szerezni, fordulás után azonban szinte rögtön előnybe kerültek a kalocsaiak, Lakatos-Lengyel Márton vette be a kecskeméti kaput. A nagy melegben az utolsó pillanatokig küzdött csapatunk az egyenlítésért, már szinte ünnepelték a kalocsai szurkolók a továbbjutást, amikor a 92. percben Maczelka Gábor révén egalizáltunk. A büntetők során rögtön az első párban hibáztak a hazaiak, ami végzetesnek bizonyult, hiszen Gaál, Patvaros, Zsoldos és Módra is higgadt maradt, a legvégén aztán ki más, mint Maczelka rúgta tovább csapatunkat a második fordulóba.

Kalocsa – KLC 1-1 (0-0) - büntetőkkel 3-5

Magyar Kupa, 1. forduló

KFC: Vataia – Rideg, Knap, Sümegi (Follárdt 46.), Dostyicza, Farkas, Vuits, Szabó, Nasz, Tóth (Lakatos-Lengyel 46.), Nébl (Kohány B. 83.)

KLC: Erdélyi – S. Juhász, Kőrös, Módra, Stein - Zsoldos, Patvaros - Balázs (Varga 56.), Major (Maczelka 72.), Szűcs - Bozsik (Gaál 56.). 

Gól: Lakatos-Lengyel (48.) ill. Maczelka (92.)

Nagy Lajos (KLC): Nagyon örülünk a továbbjutásnak! Remek hozzáállás jellemezte a csapatot, minden taktikai utasítást betartottak a játékosok. Miután hátrányba kerültünk, kicsit át kellett szervezni a csapatot, de ez jó hatással is volt a támadójátékunkra, a végén egy kis szerencsénk is volt. Taktikailag jól felkészített csapattal találkoztunk, dicséretet érdemelnek a játékosok, hogy egy percig sem adták fel.

A kilenc továbbjutó csapat:

Kecel, KHTK, Lajosmizse, Harta, Szabadszállás, Bácsalmás, Jánoshalma, Kerekegyháza, KLC

A héten már sorsolnak az MLSZ BKMI székházában, hiszen augusztus 8-án és 9-én a második fordulót rendezik. Mivel kilenc továbbjutó van, biztosan lesz szabadnapos is. 

Szerző: Nyitray András (fotó: Kalocsai FC facebook))