A kupa után a bajnokságban is sikerrel vennénk az újabb városi derbit

Kezdés szombaton 13 óra 30 perckor

A vármegyei élvonal 13. fordulójában felnőtt csapatunkhoz az SC Hírös-Ép látogat. Kecskeméti ellenfelünk újoncként eddig sikeres szereplést tudhat maga mögött a bajnokságban, hiszen 12 meccs után a középmezőnyben, a 9. helyen áll. A mérlege abszolút kiegyenlített: négy győzelem, négy döntetlen és négy vereség. A sárga-kékek kiváló szériában vannak, hiszen szeptember végén a Kiskunfélegyházától kaptak ki utoljára, októbert lehozták vereség és kapott gól nélkül! Soltvadkerten és Tiszakécskén 0–0-s döntetlent értek el, míg idehaza a Kiskőröst 3–0-ra, legutóbb a Kalocsát 1–0-ra verték.

Szerencsére az előbb említett jelzők és érdemek a mi csapatunkra is igazak. Legutóbb szeptember végén Baján kaptunk ki, azóta a Kecelt legyőztük 4–1-re, majd az előző három meccsünkön gólt sem kaptunk – Hartán és Akasztón 1–0-ra győztünk, míg a Lajosmizsével 0–0-s döntetlenre végeztünk. Jelenleg a 7. helyen állunk a bajnokságban, egy ponttal szereztünk többet, mint a Hírös-Ép, ám két meccsel kevesebbet játszottunk.

Ezek alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy a két jó formában lévő csapat várhatóan izgalmas városi rangadót vív majd egymással szombaton kora délután. Így tettek szeptember 27-én is, amikor a mi pályánkon 2–2-es döntetlen után tizenegyesekkel jutottunk tovább a Vármegyei Kupában. Emellett idén még egyszer találkoztunk a Hírös-Éppel, áprilisban az előző szezonban is összekerültünk velük a Megyei Kupában, akkor a Műkertvárosban Bessenyei 90. percben lőtt góljával 1–0-ra győztünk. Ellenfelünk biztosan a visszavágás reményében érkezik majd hozzánk vendégségbe, ám a mieink is nagyon készültek a héten erre a derbire, és nagyon reméljük, hogy sok szurkoló előtt itthon tudjuk majd tartani a három pontot.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Hetek óta jó formában van a csapatunk. Önmagunkhoz képest kiválóan teljesítünk, nagyon jó úton járunk. Érdekes meccs vár ránk szombaton. Igazi városi rangadó lesz. Az SC Hírös-Ép ellen a legutóbbi két kupacsatánkat sikerrel vívtuk meg. Ellenfelünk emiatt is biztosan nagy motivációval lép majd pályára, ezt megértjük és alkalmazkodni fogunk ehhez, de hazai pályán mindenképpen a három pont megszerzése a célunk! Harcos mérkőzésre számítok, győzzön a jobbik!

Kecskeméti LC – SC Hírös-Ép

Vármegyei I., 13. forduló
2023. november 4., szombat, 13:30
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves pálya
JV: Tasnádi Dávid Miklós (Harsányi Martin, Fülöp József)      

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu