Kevés egyesület büszkélkedhet olyan számokkal, mint a mi klubunk – S. Juhász Attila évértékelője

Klubunk elnöke értékelte a 2023/24-es idényt

– Milyen célokkal ment neki a KLC a most záruló szezonnak?

– Minden szezon előtt fontos célunk, hogy előrelépjen a klub, tudjunk fejlődni – nyilatkozta a Kecskeméti LC elnöke, S. Juhász Attila. – A 2023/24-es szezonnak is természetesen így vágtunk neki. Közel 500 versenyengedélyes játékosunk szerepel a különböző bajnokságokban, tornákon. Büszkék vagyunk arra – ami kevés klubról mondható el –, hogy nálunk 5 éves kortól egészen a nagypapa korig lehet futballozni, ugyanis U19-ig, tehát az utánpótláskor végéig vannak csapataink, emellett van felnőtt és veterán együttesünk is.

– Két fontos auditon is részt vett az elmúlt időszakban a KLC, ezek hogy sikerültek? 

– A mögöttünk hagyott szezonban két audit is lefolyt. Az egyik a fiú, a másik a leány képzés területén. Előbbinél 3 évente felülvizsgálják a Körzet Központokat, és klubunk szakmai munkáját elismerve megőriztük ezen státuszunkat. Az ellenőrzés során megvizsgálták egyesületünk képzési rendszerét, a munkatársakat, létesítményeinket, illetve edzéseket, mérkőzéseket és Bozsik Tornákat néztek meg. Bács-Kiskun vármegyében a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia Tehetségközponttal együttműködve tehát a továbbiakban is Körzet központként működhetünk! A másik auditon is sikeresen szerepeltünk, ez a leány képzés területén történt. Itt évente ír ki az MLSZ pályázatot a Kiemelt Képzési Központ címre, amelyet ennek indulása, 2016 óta folyamatosan elnyerünk. Örömteli számunkra, hogy lány játékosaink száma folyamatosan 100 fő környékén mozog – kevés egyesület büszkélkedhet ilyen létszámmal, ráadásul csapataink eredményesek is.

– Ha már eredmények, mennyire lehet elégedett a vezetőség a 2023/24-es szezonnal ebből a szempontból?

– Fontos filozófiánk a fociban, hogy a játék örömét szeretnénk megőrizni. Szeretjük a mosolygós gyerekeket, akik örömmel játsszák ezt a szép sportágat. Ebből nem fogunk engedni. Hogy mi számít jó eredménynek? Számomra az, hogy közel 500 gyereknek nyújtunk lehetőséget a mozgásra. A mai világban fontos, hogy kimozduljanak az online világ bűvöletéből a fiatalok, és azt kell mondanom, látszik is rajtuk, hogy hatalmas igényük van a mozgásra. Már az óvodákban, iskolákban jelen vagyunk, és célunk, hogy megszerettessük a labdarúgást a felnövekvő generációval. Természetesen a számszerű eredmények is fontosak egy klub számára, ugyanis a bajnokságokban elért eredmények minősítik a szakmai munkát. Minden korosztályunk a regionális bajnokságban szerepel, több csapat kiemelt ligában játszik, és jellemzően a középmezőnyben végeztek a mieink. Kiemelném a lányok eredményeit, hiszen az U14-esek a 4., az U16-osok (csak rosszabb gólkülönbségük miatt) a 3. helyen zártak, míg az U19 bajnok lett!

– Az U19-es leány csapat mellett a felnőtt női gárda is aranyérmnek örülhetett. Velük, illetve a férfi felnőtt csapat eredményével elégedettek lehettek?

– A női csapatunk vármegyei bajnok lett. Egyértelműen a címvédés volt a célunk, de szomorú, hogy ebben a megyében az első osztályban csak 4 csapat szerepel. Nagyon örülök, hogy sikerült egyben tartani a csapatot, mindenki kivette a részét a címvédésből. A férfi csapat 13. helyen zárt, és végbement egy generációváltás. Csapatunk rengeteg fiatal játékosból áll, célunk az volt, hogy őket beépítse a szakmai stáb a rutinosabb játékosok közé, így az eredmény idén másodlagos volt. A Vármegyei I-ben a következő szezonban szeretnénk az idei tapasztalatokat felhasználva erősebbek lenni. A veterán labdarúgóink is szépen teljesítettek, ugyanis bejutottak a szeptemberi, Pécsen megrendezésre kerülő országos döntőbe.

– Ebben a szezonban újdonság volt a női futsal. Megfelelően zárult az első szezon?

– Egyesületünk először indított futsal csapatot bajnoki rendszerben. Az U19-es és felnőtt gárda játékosaiból összeállított kerettel neveztünk a női NB II-be. A Nyugati csoportba kerültünk, a bajnokságot a 6. helyen zártuk. A teljesítményünkön látszott, hogy először szerepeltünk itt, ugyanis volt, hogy megvertük a tabella elején lévő csapatokat, de előfordult, hogy kikaptunk a sereghajtótól. Tanuljuk még a futsalt, de elsőre ezt szép eredménynek tartom.

– A munkatársak és az edzői állomány ebben a szezonban is hozta az elvárt teljesítményt?

– Így van! Nagyon fontos eredménynek tartom, hogy kollégáink évek óta velünk dolgoznak. Nagyon kicsi a fluktuáció nálunk. Lényegesen könnyebb úgy tervezni, hogy tudjuk, a kollégáink lojálisak, és saját területükön folyamatosan fejlődni akarnak. Köszönöm nekik és minden játékosnak az egész éves teljesítményét, hozzáállását, illetve minden szülőnek, hogy bizalmat szavaznak nekünk!

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu