Szabadszálláson kezdi a szezont a Kecskeméti LC – beharangozó

Szombaton a Magyar Kupában játssza első tétmeccsét a 2016/2017-es szezonban a Kecskeméti LC, Némedi Norbert csapata a megye II-es Szabadszállás vendége lesz.

KLC

A Szabadszállás a megye III. északi csoportjának bajnokaként jutott fel a másodosztályba nyáron, és éppen a KLC-KTE SI-vel vívott nagy harcot az aranyért. Noha Márton Tibor csapata oda-vissza legyőzte őket, a többi találkozójukon kevesebb pontot veszítettek, így 4 pont előnnyel zártak. A szabadszállásiak a feljutás után azon 10 alacsonyabb osztályú csapat közé tartoznak, akik a kupaküzdelmeket is elvállalták (lévén a másod-, illetve harmadosztályban nem volt kötelező), és mivel tavaly elég sokáig meneteltek, egészen biztosan nagyon komolyan készülnek a találkozóra. Az előző kiírásban némi szerencséjük is volt, hiszen a Fülöpszállás és a Helvécia elleni párharcot játék nélkül nyerték (ellenfeleik nem tudtak kiállni), a harmadik körben viszont 7-3-ra verték a megye I-es Kunszállást, majd a másodosztályú Nyárlőrincet intézték el 6-0-ra. Az elődöntőre már nem volt esélyük, hiszen a végső győztes Tiszakécskét kapták, akik 8 góllal terhelték meg kapujukat.

Némedi Norbert a meccs felvezetéseként elmondta, hogy számukra a bajnokság élvez prioritást, ám mivel tétmeccsről van szó, természetesen a továbbjutás a céljuk. Vezetőedzőnk azt is előrevetítette, hogy a sorozat jó lehetőség lehet azoknak is, akik esetleg a bajnokságban kevesebb lehetőséget kapnának, így várhatóan forgatni fogja csapatát. A Kecskeméti LC kerete nagyjából véglegesnek mondható, tavaszhoz hasonlóan ezúttal is lesznek olyan Mercedes-KLA U19-es fiatalok, akik kettős engedéllyel akár a felnőtt csapatban is szóhoz juthatnak majd, velük egészülhet még ki a későbbiekben a keret. Egy sajnálatos sérülés történt a felkészülés alatt, Maczelka Gábor talpcsonttörést szenvedett, emiatt előreláthatólag hónapokat lesz kénytelen kihagyni. Sérülésből lábadozott a nyár folyamán Csizmadia Tamás is, ő már megkezdhette a könnyített tréningeket.

A Magyar Kupa rendszere ebben a szezonban átalakult, a megyei selejtezőket augusztusban bonyolítja le az MLSZ BKMI, majd a főtáblától (szeptembertől) már az MLSZ szervezése alá tartozik a sorozat, ahova 3 csapatot adhat Bács megye. A kupában a bajnoksággal ellentétben 3 cserelehetőség áll rendelkezésre, döntetlen esetén nincs hosszabbítás, azonnal büntetők döntenek.

A kupameccsre egységesen 300 forintért adják majd a jegyeket Szabadszálláson, a 18 éven aluliaknak ingyenes a belépés. A sporttelep pontos címe: 6080 Szabadszállás, Vak Bottyán tér 1. (térképes segítség és útvonalterv ITT)

Szabadszállás SE – Kecskeméti LC

Magyar Kupa 1. forduló, Szabadszállás

2016.08.06. (szombat), 17:00

Játékvezető: Ézsiás Gábor József (Árvai Szabolcs, Patyi Bettina)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu