Alakul a Mercedes-KLA csapatok programja

A 2016/2017-es szezonban az elitbajnokság 8 csapat részvételével indul el a felső korosztályokban, az MLSZ az utóbbi 5 év bajnoki eredményei alapján alakította ki a mezőnyt. Az U19, az U17 és az U16 így a másodosztályba kapott besorolást, míg az U15 és az U14 továbbra is az élvonalban szerepel, változatlanul 16 csapatos rendszerben.

Hulicsár

A feljutás és a kiesés sorsáról az U17 eredményei döntenek a felső ágban, az első helyezett automatikusan jut fel az elitbajnokság utolsója helyett, míg a második osztályozót játszhat a hetedikkel. A 16 csapatos bajnokságokban az alsó- és felsőházi rendszerű tavaszi lebonyolítás megszűnik, a csapatok ősszel és tavasszal is 15-15 meccset játszanak oda-visszavágós rendszerben. Az U15 és az U14 pontjait továbbra is összevontan kezelik a kiesés szempontjából, az a két csapat búcsúzik a szezon végén, akik a két korosztályban a legkevesebb pontot gyűjtötték együttesen.

Az MLSZ-ben az első egyeztetések megtörténtek a csapatok részvételével, így a bajnokság tervezett sorsolása már elkészült, ezt hamarosan honlapunkon is elérhetik drukkereink. Az egészen biztos, hogy minden korosztályban augusztus 27-én kezdődik a bajnokság.

Álljon itt egyelőre, hogy korosztályonként melyik 16 csapat adja a bajnokságok mezőnyét.

U19, U17, U16 (II. osztály):

Mercedes-KLA, Sopron, Gyirmót, Vác, Bozsik Akadémia, SZEOL, PMFC, DVTK, Újpest, Békéscsaba, Szolnok, Grosics Akadémia, Videoton, ZTE, Kaposvár, Paks.

U15, U14 (I. osztály):

Mercedes-KLA, FTC, Győr, Vasas Kubala Akadémia, Bozsik Akadémia, Illés Akadémia, PMFC, DVTK, Újpest, SZEAC, MTK, Puskás Akadémia, Videoton, Honvéd-MFA, Kaposvár, DVSC-DLA

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu