Mercedes-KLA körkép: Ismét gólt lőtt Kitl, Szalai duplázott

Ezúttal is rengeteg edzőmeccset játszottak az NBI-ben és az NBII-ben, az élvonal már el is rajtol ezen a héten. Kitl Miklós kitűnő formában futballozik sérüléséből visszatérve, hiszen csapata utolsó edzőmeccsén is betalált, de duplázott a békéscsabai Szalai Dániel is.

Szalai

Szalai Dániel duplázott

A DVTK a szlovák Lokomotíva Kosice ellen zárta hazai pályán a felkészülést, és a bajnoki főpróba jól is sikerült, hiszen 2­-0-ra verték a kassaiakat. Horváth Ferenc a 74. percben küldte ezúttal pályára Kitl Miklóst, aki a 81. percben állította be a végeredményt, a videón 2:55-től. 

Michael Oenning nem kímélte a hajrában sem játékosait, a Vasas két edzőmeccset is játszott egymás után, egyet a Doroggal, egyet pedig a Váccal. Az angyalföldiek mindkét találkozót magabiztosan húzták be, Szivacski Donáttal a kezdőben.

Az NBII-ben július legvégén kezdődik a szezon, így ott még javában tart a felkészülés. A hétvége Szalai Dánielnek sikerült a legjobban, aki csereként állt be Békéscsabán, majd 2 góllal vette ki a részét a Temesvár elleni 4-0-os sikerből. Szalai góljai ITT nézhetőek meg 56:00-tól, illetve 1:21-től. 

A ZTE két találkozón van túl, az NK Verzej és a Gyirmót is 2-1-re tudott nyerni ellenük. Az első meccsen Bailo Dávid kezdőként, Patvaros Zsolt csereként lépett pályára, míg a gyirmótiak ellen csak utóbbi játszott.

A Siófok a héten Telkibe utazik edzőtáborba, előtte azonban még Budafokon nyertek 2-1-re, Gréczi Gáborra kezdőként számítottak.

A Cegléd a SZEOL elleni 2-1-es sikerrel folytatta a felkészülését, a CVSE-ben ezúttal csak Farkas András kezdett a korábbi kecskemétiek közül.

A Budaörs az Újpest vendége volt, a lilák 3-0-ra nyertek, Csillag Dárius az első félidőt töltötte a pályán.

Pekár László Ausztriában örülhetett sikernek, a PAFC a Kapfenberget verte 2-0-ra. Pekárt az 56. percben cserélték le, közvetlenül előtte azonban az ő szabadrúgása után született meg a vezetés, Gajdos fejelte a hálóba beadását. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu