15 csapatos lesz idén is a megye I.

Minimális változással, ismét 15 csapattal startol el a megyei élvonal 2016/2017-es kiírása. A mezőny csupán egyetlen helyen változik: a Kiskunmajsa visszalép, a Lajosmizse feljut.

megye

Sokáig téma volt megyei futballberkekben, hogy vajon meglesz-e idén a 16 csapatos mezőny az élvonalban, és egy ideig úgy tűnt, erre meg is van az esély. A Versenybizottság pénteki ülése után minden osztályban kialakultak a csoportok, és noha egy újonc is elvállalta a magasabb osztályt, mégsem jött össze az ideális létszám egy visszalépés miatt. A megye II-es bajnokokról (Városföld, Dusnok) már korábban tudni lehetett, hogy nem vállalják a feljutást, ám az északi második Lajosmizse jelezte helyettük indulási szándékát. Mivel így csak egy feljutó volt, a legjobb kiesőnek számító Harta is megőrizhette helyét. A 16 csapat végül azért nem jött össze, mert a Kiskunmajsa nem tudta továbbiakban vállalni az első osztályú szereplést, így visszaléptek a megye II-be.

A megye I. 2016/2017-es mezőnye:

KHTK, Tiszakécske, Kalocsa, Kecskeméti LC, Baja, Kiskunhalas, Kecel, Kiskőrös, Bácsalmás, Kunszállás, Jánoshalma, Akasztó, Soltvadkert, Harta, Lajosmizse. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu