Egy megérdemelt győzelem és egy vereség az U16-os csapat elmúlt két meccsének mérlege

A Diósddal és a Kincsemmel játszottak

Az U16-os regionális bajnokság Középdéli csoport felsőházában szereplő csapatunk április végén a Diósddal, május elején a Kincsemmel csapott össze. Két nehéz találkozó várt a fiúkra, ugyanis a Diósdot az 5. helyen álló mieink egy hellyel előzik meg a tabellán, így „hatpontos” derbiről volt szó, míg a Kincsem nagyon magabiztosan vezeti a bajnokságot, és már övé az aranyérem.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően alakultak a találkozók, a Diósd ellen győztünk, a Kincsemmel viszont nem bírtunk el.

Az első találkozó: KLC – Diósd 3–1

Nagy Lajos vezetőedző értékelése: – Megérdemelt győzelmet arattunk. Minden tekintetben felülmúltuk az ellenfelünket. Sokat birtokoltuk a labdát, és több helyzetet alakítottunk ki. Kiemelkedett Rácz, Kiss-Pál, Jakab és Makai.

Mercedes-Kecskeméti LC – Diósdi TC 3–1 (2–1)

MLSZ regionális U16 alap Középdéli csoport, felsőház 10. forduló
Kecskemét
2024. április 27.

A KLC összeállítása: Német – Andrási (Kelemen 46.), Dóka, Kovács, Pongó – Szabó Á. (Fogl 46.), Makai (Csányi 79.), Farkas (Kapás 73.), Jakab – Kis Pál, Rácz (Dinók 65.).

Gólszerzőink: Rácz Kristóf 2, Kis Pál Simon 1.

A második találkozó: Kincsem – KLC 9–0

Nagy Lajos vezetőedző értékelése: – Súlyos vereséget szenvedtünk a bajnokcsapattól. Az ellenfél végig nyomás alatt tartott bennünket. Megérdemlik a bajnoki címet, mivel minden ellenfelüket legyőztek ebben a bajnokságban. A szokásos masszív játékunkat nem tudtuk játszani. Ellenfelünk sokpasszos játékával végig megbontotta védekezésünket. Túlságosan becsültük az ellenfelünket, kerültük a párharcokat. Többet vártam ettől a mérkőzéstől! Még mindig van esélyünk a bronzéremre, a mai naptól csak ezzel foglalkozunk! Kiemelkedett: Német Donát és Kis Pál Simon.

Kincsem SE – Mercedes-Kecskeméti LC  9–0 (4–0)

MLSZ regionális U16 alap Középdéli csoport, felsőház 11. forduló
Farmosi Sportpálya
2024. május 4.

A KLC összeállítása: Német – Andrási, Dóka, Kovács, Jakab – Szabó Á. (Papp 66.), Farkas, Kis Pál, Makai, Kelemen (Kapás 46.) – Rácz (Dinók 58.).

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu