Közel volt a pontszerzéshez a bajnokaspiráns otthonában U17-es csapatunk

A DEAC egyetlen góllal volt jobb nálunk

Sűrű időszakot él U17-es együttesünk, amely április első hétvégéjén a listavezető Eger ellen maradt alul, majd legutóbb a második helyen álló, az Eger mögött csak egy ponttal lemaradó – de egy meccset kevesebbet játszó – DEAC volt az ellenfél, ráadásul idegenben.

A debreceniek eddig csupán két vereséget számlálnak a bajnokságban, ám az egyiket pont Kecskeméten szenvedték el – októberben a mieink 5–1-re kiütötték a DEAC-ot. Az volt az utolsó olyan találkozója a cívis városiaknak, amelyet nem nyertek meg, azonban a KLC ellen ismét meggyűlt a bajuk. Csapatunk nagyon jó meccset játszott, több lehetősége is volt a gólszerzésre. Egyetlen találat született a meccsen, azt viszont a DEAC lőtte, így a mieink emelt fővel, de 1–0-s vereséggel zárták az összecsapást.  

Pap Szabolcs vezetőedző értékelése: – Két hét alatt találkoztunk mindkét bajnoki címért harcoló, kiváló körülmények között. A debreceni mérkőzésre korántsem a legerősebb összeállításban tudunk kiállni, sérülés miatt több meghatározó játékosunk hiányzott. A mérkőzés első félidejében a hazai csapat próbált támadólag fellépni, de az első 20-25 percben csak pontatlanul felívelt labdákra futotta az erejükből. Az első játékrészben széllel szemben kontrákra próbáltunk játszani, amiből sikerült is 1-2 veszélyesebb akciót kialakítani, ám igazán komoly helyzetig egyik csapat sem jutott el. A félidő utolsó harmadában fokozta a nyomást a debreceni csapat, így egy figyelmetlenség után sikerült is ziccert kialakítaniuk, de nem találtak a hálóba. A szünet előtt egy védekezési hiba után azonban megszerezte a vezetést a DEAC. A második felvonásban szélnek hátszélben fokozatosan vettük át a mérkőzés irányítását, míg ellenfelünk itt már csak kontrákra épített és látványosan húzta az időt. Sajnos csak lehetőségekig sikerült eljutni, ziccerig nem, így a kapu előtt határozottabb hazai csapat egy góllal megnyerte a mérkőzést. Sok idő nincs a bosszankodásra, mert pénteken már újabb bajnokit játszunk, amit szeretnénk megnyerni!

DEAC – Mercedes KLC 1–0 (1–0)

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 20. forduló
Debrecen
2024. április 14.

A KLC összeállítása: Bogdán – Molnár (Zoboki 46.), Csikós, Barna, Kis – Losonczi, Ozsváth (Nagy G. 80.), Doktor – Nagy D., Asztalos (Diószegi 55.), Kothencz

Gólszerző: Nagy Attila (45.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu