Fordulatos találkozót nyert meg idegenben az U12

Kovács András tanítványai nagyot küzdöttek

Az ESMTK otthonában léptek pályára U12-es fiaink a regionális bajnokság alsóházi rájátszásának 4. fordulójában. Csapatunk egy győzelemmel és két vereséggel, a fővárosi alakulat egy döntetlennel és két vereséggel várta ezt az összecsapást.

Bizakodva vágtunk neki a meccsnek, és végül 4–3-ra győztünk is. Az egygólos különbség ellenére elmondható, hogy magabiztos a siker, ugyanis kétszer is kettővel vezettünk, 2-0-ra és 4-1-re is.  

Kovács András vezetőedző értékelése: – Hétvégi ellenfelünk az eddigi eredményei alapján kisebb hullámvölgybe került, ezt szerettük volna a mérkőzés előtt kihasználni. Viszont tudtuk az őszi gólzáporos 7–4-es vereségünkből – és ez a mérkőzés közben is látszódott –, hogy nagyon jó csapattal játszunk megint. Frissen kezdtük a meccset, kiinduló tervünknek megfelelően azonnal letámadtuk a hazaiakat. A találkozó első felében a mi játékunk volt veszélyesebb, nagyon sok helyzetet dolgoztak ki a gyerekek, labdaszerzéseink is nagyobb részben sikerültek, így 4–1 es előnnyel fordultunk. Ekkor jogos büntetőből faragott hátrányából a vendéglátó csapat. Fáradtság miatt cserékkel meg kellett bontani az addig stabil szerkezetünket, továbbá egyre több helyezkedési és technikai hiba keletkezett játékunkban. A hatékony letámadásunk elmaradt, viszont védekezésben mindenki csúszott, mászott, Solymosi Noel még karate mozdulattal is mentett kapunk előtt. A kitűnő hozzáállásnak köszönhetően végül győztesen jöhettünk le a pályáról. Mindenkinek jár a dicséret!

ESMTK – Mercedes-Kecskeméti LC 3-4 (1–4)

MLSZ regionális U12 alap Közép A csoport alsóház 4. forduló
Budapest
2024. április 14.

A KLC összeállítása: Olajos M. – Solymosi, Kucsera, Olajos B., Fazekas, Tatár, Keresztesi, Bernard, Cséplő. Csere: Kelemen, Bence, Kovács, Lévai.

Gólszerzők: Gunda Zalán Mihály (25., 56., 65.), ill. Tatár Barnabás (1.), Nyári Antal (9. – öngól), Keresztesi Zoltán (33., 40.)

   

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu