Megszakadt a nyeretlen sorozat, legyőztük a Hartát!

Fleig duplázott, illetve Bessenyei is betalált

A Vármegyei I. 25. fordulójában hazai pályán a Hartával csaptunk össze. A két csapat tíz nappal ezelőtt a Kupában is megmérkőzött egymással, akkor hiába voltunk fölényben és dolgoztunk ki több helyzetet, végül alulmaradtunk. Most azonban kijött a lépés számunkra, végig jól futballozva 3–0-ra nyertünk!

Az első félidőben ugyan labdabirtoklásban jobb volt a Harta, azonban a játékunk rendben volt, és a játékrész vége előtt kevéssel Fleig Áron révén megszereztük a vezetést. A szünet után ott folytattuk, ahol az első félidőben abbahagytuk, Bessenyei Rajmond találatával a 47. percben már kettővel vezettünk. Ezután sem engedtünk ki, és ahogy telt az idő, egyre közelebb kerültünk az első tavaszi győzelmünkhöz. A pontot az i-re Fleig tette fel a ráadás perceiben.

A sikerünk magyarázható azzal a fontos ténnyel is, hogy először állhattunk fel tavasszal közel teljes kerettel, sérültjeink végre visszatérhettek és eltiltás sem hátráltatott bennünket. A győzelemmel több sorozatnak is véget vetettünk, október 29. és 11 találkozó után először nyertünk. Akkor az Akasztót vertük idegenben 1–0-ra, és az volt a legutóbbi kapott gól nélküli meccsünk is. Emellett 3 vagy annál több gólt utoljára október elején rúgtunk, akkor a Kecelt vertük 4–1-re.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – Szokatlan érzés számunkra a győzelem, most megpróbáljuk kiélvezni. Rengeteg munkánk van abban, hogy végre győztünk. Sokkal jobban játszó Hartát láthattunk, mint amelyik a Kupában szűk két hete legyőzött minket. Összetételben nem változtattak sokat, de nagyon jó mentalitással, kellő agresszivitással mentek bele a meccsbe a vendégek. Ugyanez viszont elmondható volt a mieinkre is. Levontuk a következtetéseket a kupameccsből, az előző keceli, fájó vereségünkből és a mögöttünk hagyott hetekből is. Az első félidőben mezőnyfölényben volt a Harta, de nem voltunk alárendelt szerepben, sőt. Megfelelően levédekeztük hátul az ellenfél támadásait, illetve a vezetést is meg tudtuk szerezni. A második felvonásban csupán egy helyzetet engedtünk a Hartának, mi azonban sorra dolgoztuk ki a lehetőségeket, ebből kettőt gólra is váltottunk. Nehéz találkozók várnak ránk a szezon hátralévő részében, de ugyanúgy keményen fogunk készülni a továbbiakban is, hiszen szeretnénk minél többször megérezni a győzelem ízét. A srácok sokat dolgoznak, megérdemelték ezt a sikert! Külön öröm számomra, hogy végre közel teljes kerettel tudtunk kiállni.   

Kecskeméti LC – Harta SE 3–0 (1–0)

Vármegyei I., 25. forduló
2024. április 27., szombat, 17:00
Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves
JV: Tóth Róbert (Bán Kristóf, Herczeg Róbert)

A KLC összeállítása: Kormos – Fleig, Balázs (Szabó Sz. 57.), Pintyi, Major (Récsei 66.), Selmeci (Kurucz 89.), Katona (Schneider 93.), Czumbil, Márki, Bessenyei (Ludvigh 82.), Terbe.

Gólszerzők: Fleig Áron (45., 92.), Bessenyei Rajmond (47.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu