A helyzetkihasználáson sok múlhat a Kecel otthonában

Idegenben lépünk pályára vasárnap

A Vármegyei I. 24. fordulójában Kecelre látogatunk. Sajnos nem várjuk jó előjelekkel a találkozót, hiszen továbbra is nyeretlenek vagyunk tavasszal. A hét eddig lejátszott 2024-es bajnokin egy pontot sikerült megszerezni.

Elképesztően balszerencsés sorozatot élünk meg, hiszen hétről hétre az élet alakítja az összeállítást sérülések és betegségek miatt. Öröm az ürömben, hogy több tinédzser is bemutatkozhatott a nagyok között, és elégedett velük a szakmai stáb. Mint ahogyan a játékkal sincs nagy gond, csupán a helyzetkihasználás az, amely az eredménytelenséget okozza. Utóbbi találkozónk során is ez jelentette a vesztünket, szerdán a Harta ellen többször is lezárhattuk volna a találkozót, ám végül 2–1-re kikaptunk a Vármegyei Kupában, így búcsúztunk a sorozattól.

A Kecel nem volt érdekelt a Kupa 4. fordulójában, így ellenfelünk teljes hetet készülhetett a vasárnapi találkozóra. A keceliek egy hellyel és két ponttal előznek meg bennünket a tabellán. Nyolcszor léptek pályára tavasszal, és ebből két meccset nyertek meg: Kecskeméten az SC Hírös-Épet győzték le 2–1-re, míg az előző fordulóban Kalocsán nyertek 1–0-ra. A szép eredmények sorát gazdagítja a részükről a bajnoki címért hajtó Soltvadkert elleni 0–0-s döntetlenjük.

A jelenlegi forma kevésbé, a két csapat közös múltja viszont egyértelműen számunkra kedvezőbb. A Kecel ellen van ugyanis az egyik legjobb mérlegünk a bajnokságban. A 18 egymás elleni megyei első osztályú találkozóból 14 a mi sikerünkkel zárult egy vereség és három döntetlen mellett. Az az egy keceli győzelem is ráadásul több, mint tíz éve, 2013-ban volt. Ősszel hazai pályán 4-1-re nyertünk a soron következő ellenfelünk ellen, a Bácsalmás mellett (amely ellen szintén ilyen arányban nyertünk) ez a legnagyobb sikerünk az idei idényben.

Bízunk benne, hogy a helyzetkihasználás feljavul, és ismét gólokat tudunk rúgni a Kecelnek. A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – A tavaszi eredményeket tekintve ellenfelünk több pontot szerzett tavasszal, mint mi, de nem állnak sokkal jobban a tabellán nálunk, így kiélezett találkozóra számítok. Ősszel le tudtuk őket győzni hazai pályán, így nem félve megyünk Kecelre. Ellenfelünk odahaza még nem tudott győzni tavasszal, és lehet, hogy arra számítanak, ideális ellenfél lehetünk számunkra, hogy ezt a sorozatot megszakítsák. Szeretnénk ezt megcáfolni. A legfontosabb, hogy betaláljunk. Sajnos be vagyunk oltva gólszerzés ellen. A szerdai kupameccsen is megvoltak a lehetőségeink, és arra számítok, hogy most is lesznek gólhelyzeteink, de azokat értékesíteni is kell! Ha sikerül, elérhetjük a célunkat, amely a három pont megszerzése.

Kecel FC – Kecskeméti LC

Vármegyei I., 24. forduló
2024. április 21., vasárnap, 17:00
Kecel Sporttelep
JV: Allaga Iván (Horváth Balázs, Szász Gyula)  

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu