Még szorosabbra fűztük kapcsolatunkat a Neumann János Egyetemmel

Együttműködési megállapodást kötöttünk

Február 13-án, kedden délután a Neumann János Egyetem CAMPUS épületében a felsőoktatási intézmény 13 Kecskemét térségében működő sportszervezettel – köztük a Kecskeméti Labdarúgó Clubbal – kötött együttműködési megállapodást.

Klubunk és az Egyetem partnersége közel 10 évre nyúlik vissza! Ennek az együttműködésnek az egyik alapja a GAMF területén található labdarúgópálya fejlesztése és használata. – Örömünkre szolgál, hogy az elmúlt évek során a KLC-ből is rengeteg sportoló választotta a Neumann János Egyetemet. Csapatsportokban egyre nagyobb teret hódít intézményünk. Itt ki lehet emelni a női futsalt is, és ebben a KLC-vel való együttműködésünknek köszönhetően további fejlődési lehetőségeket látunk – mondta az NJE Sportközpontjának vezetője, Járdi Ádám.

Egyesületünket az elnök, S. Juhász Attila képviselte a keddi eseményen, és ő is hasonlóan vélekedik, mint Járdi Ádám. – Mindig is célunk volt, hogy ne csak labdarúgókat neveljünk, hanem jó embereket is, akiknek életük része a sport. A kecskeméti fiatalok a sport mellett magas szinten vehetnek részt a felsőoktatási képzésben, és ez a lehetőség mind az egyetem, mind a klubok, így a KLC számára is vonzó. Reméljük, hogy ezáltal még több labdarúgót, különösen női játékost köszönthetünk majd köreinkben – nyilatkozta S. Juhász Attila.

S. Juhász Attila és Dr. habil Fülöp Tamás aláírja az együttműködési megállapodást

Az Egyetem és a 13 sportszervezet között létrejövő együttműködés egyik fő célja az, hogy a tehetséges sportolók helyben tudjanak továbbtanulni, ne kelljen másik városba menniük és ezáltal másik sportcsapatot választaniuk maguknak. – Az Egyetem és a csapatok számára is versenyhátrány keletkezhet abból, ha elveszítünk egy fiatalt, mert máshol tanul tovább. Felelősséget kell vállalnunk minden sportolóért, ezért támogatjuk őket ösztöndíjprogramokkal, magas versenyeztetési lehetőséggel – emelte ki Dr. habil Fülöp Tamás rektor, aki hozzátette, az eredmények mutatják, hogy a sportklubok jól dolgoznak, míg az Egyetem mutatói is alátámasztják, hogy miért érdemes Kecskeméten versenyképes diplomát szerezni.

Az eseményen az önkormányzatot képviselve Jánosi István sportért felelős tanácsnok is jelen volt, és elmondta, a kecskeméti sportélet elképzelhetetlen a Neumann János Egyetem sporttevékenysége nélkül.

Az együttműködési megállapodás az NJE és a klubok között 2028. június 30-ig szól, tehát egy négyéves periódus vette kezdetét. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu