Ismét bajnok felnőtt női csapatunk!

Rangadót nyertek Kiskőrösön, megvédték címüket a lányok!

Kiskőrösön lépett pályára felnőtt női csapatunk a Vármegyei Női I. utolsó előtti fordulójában. A két csapatot a mérkőzés előtt kettő pont választotta el egymástól. A Kiskőrös mindent megtett, hogy győzzön és előzzön a tabellán, ám a mieink magabiztos teljesítménnyel ellenálltak ennek, és 2-0-ra megnyerték a találkozót. Ez a siker egyben bajnoki címet is ér, hiszen a hátralévő egy fordulóban már behozhatatlan csapatunk előnye a tabellán!

Minden dicséretet megérdemelnek a lányok az újabb aranyérem megszerzéséért, hiszen dominálták a bajnokságot, az eddigi 11 forduló alatt csak egyszer, még szeptemberben kaptak ki. Az eddigi 22 lőtt gól a legtöbb, az 5 kapott a legkevesebb, és zsinórban nyolc meccset hoztak le kapott gól nélkül. A záró körben – már biztos bajnokként – Baján lépünk pályára május 4-én.  

S. Juhász Attila értékelése: – Mindkét csapat számára nagy jelentőséggel bírt a mérkőzés, mivel hazai győzelem esetén még versenyben maradtak volna a bajnoki cím megszerzéséért. Ennek megfelelően nagyon motiváltak voltak a lányok mindkét oldalon, sok párharcot vívtak a játékosok, melyekből rendre mi jöttünk ki győztesként. Komoly gólszerzési lehetősége egyik csapatnak sem volt az első 25 percben. A 30. percben a pálya közepén vittünk végig egy támadást, Jakab Szofi kilőtte a jobb alsót. Az első játékrészben nem született több gól, a kiskőrösi egyenlítési lehetőséget Illés Móni meghiúsította, a felső sarokba tartó labdát a kapufára ütötte. A második játékrész elején a Kiskőrös sokat tett az egyenlítésért, azonban egy újabb szép támadásból nekünk sikerült gólt szerezni.  A 46. percben Bertalan Lili jobb oldalról érkező beadását Kis Lili fejelte a kiskőrösi kapu jobb oldalába. A hazai csapat tovább támadott, de Illés Móni ismét nagyot védett, a ziccerben kilépő kiskőrösi lövést a kapufára tolta. Sajnos a meccs elején Sándor Zsóka combja meghúzódott, reméljük sérülése nem komoly. A mérkőzés összképe alapján megérdemelten hoztuk el a 3 pontot, és védtük meg tavalyi bajnoki címünket. Gratulálok az egész csapatnak!

Kiskőrösi LC – Kecskeméti LC 0–2 (0–1)

Vármegyei Női I., 11. forduló
2024. április 27.
Kiskőrös

A KLC összeállítása: Illés Mónika Petra – Túri Zsófia, Berki-Farkas Annamária, Jakab Laura Szófia (Kalaposné Varga Fruzsina 69.), Bertalan Lili Laura, Túri Kata, Sándor Erzsébet Anita (Kis Lili Anna 19.), Sütő Eszter, Szöllősi Lora Lotti (Pallagi Vivien 55.).

Gólszerzők: Jakab Laura Szófia (30.), Kis Lili Anna (46.).

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu