Ausztriába igazoltak a Csizmadia-testvérek

László és Dániel is megdolgozott érte

Klubunk örömmel értesült róla, hogy két 2007-es születésű játékosunk, Csizmadia László és Dániel Klagenfurtban folytathatja karrierjét. Ausztria egyik kiemelt akadémiájáról van szó, ahol az ikrek előbb próbajátékon vettek részt, majd lehetőséget kaptak arra, hogy éles helyzetben is bevetésre kerüljenek.

Sikereikért a család is nagyon sokat tett, többek között Horváth Zoltán edzőnk is, aki egyben nevelőapjuk is. – A fiúk nyolc évvel ezelőtt kerültek a KLC-hez, ahol először Karakas Feri bácsi, illetve Bodnár Aurél foglalkozott velük – kezdte a felnőtt csapatunknál is tevékenykedő Horváth Zoltán a visszaemlékezését.Játszottak a KTE Akadémián is, én is voltam az edzőjük, majd a KLC-ben edzette őket Bende Csaba, illetve Pap Szabolcs is. Utóbbinál már a kiemelt bajnokságban szereplő csapat meghatározó játékosai voltak. A külföldre igazolás egy családi döntésnek is köszönhető, ugyanis úgy határoztunk, hogy Ausztriában próbálunk szerencsét. Azt viszont ki kell emelni, hogy a klagenfurti akadémián nincsenek kapcsolataink, a gyerekek saját erejükből érték el, hogy helyet kapjanak!

Horváth Zoltán azt is kifejtette, az átigazolás hosszú folyamat eredménye. – Decemberben volt az első próbaedzés számunkra, előtte videókat is kellett küldenünk az osztrák edzőknek. Miután megfeleltek az első, majd a második és harmadik tréningen is, elmondták nekünk, hogy Lackóra és Danira is számítanak. Ez óriási öröm volt számunkra! Ezt a félévet a fiúk elsősorban a nyelvtanulásnak rendelik alá – egyébként jelenleg magántanulók és havi egyszer hazamennek Magyarországra vizsgázni –, majd a következő cél az lesz, hogy az U18-as korukra a kiemelt bajnokságban játszhassanak, és az akadémia tanulói legyenek. Jó úton járnak, hiszen az elmúlt hetekben Dani már a felnőtt amatőr csapatban is bemutatkozhatott, míg Lackó az akadémia U18-as csapatában játszott fel – nyilatkozta Horváth Zoltán, majd a kecskeméti srácok erősségéről is szót ejtett:

Dani a mai kornak megfelelően nagyon tanult futballista, akinek az akaraterejét és a tudatosságát emelném ki. Mezőnyben játszik, és Ausztriában nagyon nagyra értékelik az elszántságát. Nem ismer megalkuvást, mindig is a célja lebeg a szeme előtt. Lackó kapusként szerepel, Erdei Sanyi bácsinak köszönhetően sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Kiváló felépítésű, jó alkatú játékos, kézzel nagyon labdabiztos és taktikailag is rendben van. Lábbal még fejlődnie kell, de dolgozik ezen. A kecskeméti edzők mellett kiemelném az egyik legfontosabb szereplőt az ikrek életében, a nagypapájukat, Gyöngyösi Sándort, aki a Veterán csapat tagja, korábbi KTE-játékos. Ő vitte le a srácokat először a pályára, a mai napig minden mérkőzésükön ott van és folyamatosan tanácsokkal látja el őket – mondta Horváth Zoltán.

Klubunk szakmai vezetője, Parti Gyula is örömét fejezte ki az átigazolás kapcsán. Elmondta, Dániel és László is nagyon kitartó, céltudatos játékos, aki meg fogja állni a helyét a nagyhírű osztrák akadémián.

Felnőtt csapatunk edzője, Márton Pál arról beszélt, hogy Dániel és László is volt edzésen a felnőttek között, és biztos benne, hogy idővel fiatalságuk ellenére a vármegyei I-ben is megkapták volna a lehetőséget. – Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Csizmadia-testvérek egy kiemelt osztrák akadémián folytathatják pályafutásukat. Nem mindenkinek sikerül bekerülni egy ilyen akadémiára, ahol ráadásul több nemzetből érkeznek a játékosok, óriási dolog, hogy odakerültek! Vélhetően az erős karakterüket látták meg az osztrák vezetők, mindketten mindig 100 százalékos intenzitással vetették bele magukat a munkába. Arra készültek, hogy labdarúgók legyenek, mi pedig boldogok vagyunk amiatt, hogy megfelelő alapokat kaptak Kecskeméten. Aki manapság futballista akar lenni, olyan akaraterővel és karakterrel kell rendelkeznie, mint ami bennük megvan, ezáltal nekünk is nagy hangsúlyt kell erre fektetni az utánpótlásnevelés során – mondta el Márton Pál, aki hozzátette, reméli, hogy az ikrek sokra viszik, és elérik céljaikat!

Aki még a nagyszülők, szülők, Horváth Zoltán és az edzők mellett ugyancsak sokat tett a Csizmadia-fivérek fejlődéséért, klubunk elnökhelyettese, Karakas Ferenc. Feri bácsi is boldogan beszélt a fiúkról:

A Csizmadia-testvérek világéletükben szorgalmas, nagy akaraterővel rendelkező fiúk voltak. A család, a nagyszülők és Horváth Zoli is mindig a segítségükre volt, utóbbi igazi menedzsere nekik, aki megmutatta számukra, mi munka kell ahhoz, hogy valaki elérje a célját. A nagypapa is folyamatosan táplálta beléjük a fegyelmet, erősítette őket szellemileg és mentálisan. Külön öröm számomra, hogy jó eszű gyerekekről van szó, akiknek a tanulás is fontos. Klubvezetőként is büszke vagyok rájuk. A KLC egyik alapítójaként mindig is az volt az álmom, hogy segítsünk fiataljainknak megvalósítani az álmaikat, és nem feltétlen a labdarúgásra gondolok, hanem az élet bármely területére. Nemcsak labdarúgókat képezünk, hanem komoly célokkal rendelkező gyerekeket nevelünk – mondta büszkén Karakas Feri bácsi.      

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu