Rangadóval folytatja hazai pályán a Kecskeméti LC – beharangozó

Szombaton a tavalyi szezon bronzérmese, a Kalocsa látogat a Széktói Stadionba, akik ellen bizony van mit törlesztenie csapatunknak, hiszen tavaly több fronton is elveszítettük a csatát ellenfelünkkel szemben. Egyrészt a bajnokságban is pont nélkül maradtunk, másrészt az éremszerzésről is lecsúsztunk mögöttük.

KLC

Tavaly elsősorban az őszi meccs volt téma, de a történet bővebb taglalása helyett, rögzítsük inkább a száraz tényeket: szurkolói rendbontás miatt zöld asztal mellett zárult a találkozó a játékvezető döntését követően, melyet 1-0-os vezetés után végeredményben így 3-0-ra nyert a Kalocsa. A tavaszi visszavágón már a dobogó volt főleg a tét, ám talán a félév legrosszabb napját kifogva, csapatunk 1-0-ra kikapott egy kiegyenlített találkozón. A visszavágás tehát elmaradt, és ennek tükrében teljesen megérdemelten szerezte meg a bronzérmet a KFC, mely egész évben stabilan hozta az eredményeket.

Ez a stabilitás hiányzik egyelőre pont riválisunknál, hiszen 5 meccsükből csupán 1-et nyertek meg, és már 3-szor hagyták el vesztesen a gyepet. A Tiszakécskétől ki lehet kapni, ám főleg a hartai és a keceli vereség komoly meglepetésként hatott (tegyük hozzá, a pályán döntetlen született, ám a keceliek megóvták a meccset, így utólag megkapták a pontokat), legutóbb Kiskunhalason ráadásul hajrában kapták az egyenlítő gólt. A kalocsai keret magja ennek ellenére továbbra is jó játékerőt képvisel, hiszen az utóbbi két év bronzérmei nem a véletlennek köszönhetőek.

A Kecskeméti LC a megszokott menetrend szerint készült a hétvégi találkozóra, a szakmai stáb jelen állás szerint azokkal nem számolhat csak, akik hosszabb időre dőltek ki korábban. Némedi Norbert szerint a Kalocsa elleni találkozó sem lóg ki a sorból fontosságát tekintve, mindenki ellen becsülettel készülnek: „Fontos mérkőzés következik számunkra, bár azt is hozzá kell tenni, hogy ez sem fontosabb, mint az összes többi. Meccsről meccsre haladunk, felkészültünk a Kalocsából is.”

A mérkőzésre szokás szerint 500 forintos egységáron kaphatóak a jegyek a pénztárakban, a 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés.

Kecskeméti LC – Kalocsai FC

Megye I. 6. forduló, Széktói Stadion

2016.09.17. (szombat), 17:00

Játékvezetők: Vörös Gábor (Fülöp József, Virincsik Koppány)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu